Kiinteistöalan lakko ei vaikuta Capellan isännöimien taloyhtiöiden palveluihin. Palvelualojen ammattiliitto PAM on ilmoittanut kahdesta lakosta, joista laajempi koskee 25 000:tta siivoojaa ja kiinteistönhoitajaa 16 alan yrityksessä.

PAM hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen keskiviikkona, mikä tarkoittaa ensi vaiheessa 2500 ammattilaisen töiden seisahtumista 16.–18. maaliskuuta. Capellan isännöimien kiinteistöjen huolto- ja siivousyritykset eivät kuulu lakon piiriin.

Seuraava lakko uhkaa viikon päästä 23.–24. maaliskuuta, jos sovintoa ei synny sitä ennen. Kiinteistötyönantajat ry ja PAM ovat neuvotelleet palkoista ja työehdoista tammikuusta asti. Maaliskuun alusta alalla on ollut vuoronvaihto- ja ylityökielto.

Pääkaupunkiseudulla lakko koskee kiinteistöpalvelualan työehtosopimukseen kuuluvia töitä yhdessätoista yrityksessä. Ne ovat Coor service management, Delete Finland, Hakunilan Huolto, ISS Palvelut, Kotikatu, L&T Kiinteistöhuolto, L&T Siivous, L&T Teollisuuspalvelut Oy, RTK-Palvelut, SOL Palvelut, Siskon siivous.