talosi tähden

Capella on Helsingin arvokiinteistöjen hallinnointiin ja kehittämiseen erikoistunut toimisto, jonka vahvuuksia ovat poikkeuksellinen LVI-osaaminen, kasvollinen yrittäjyys ja ketterä lähipalvelu.

Pohjoisella taivaalla, Härän tähtikuvion sarvien yläpuolella voi nähdä Ajomiehen (lat. Auriga). Parhaiten siitä erottuu kaksoistähti Capella, jolla on samanlainen spektri kuin auringolla. Se on myös taivaan kuudenneksi kirkkain tähti.

Nimi Ajomies tulee kreikkalaisesta mytologiasta. Muinaiset sotavaunujen ajajat huolehtivat vaunujen ja hevosten lisäksi muun muassa talleilla pidetyistä kotieläimistä. Siksi Ajomiehen sylissä loistaa kirkkaimmin Capella, isännän vuohi.

Tämä on periaatteena myös kiinteistöjohtamisessamme. Toimintamme kirkkain tähti on rakennuksiin sidottu kiinteä omaisuutesi.

Käytämme sen hoitamiseen kaiken teknisen ja taloudellisen osaamisemme, kokemuksemme ja rakkautemme. Yötaivaalla hehkuva Capella muistuttaa, että kotisi pysyy lämpimänä ja kasvattaa arvoaan.

Insinööristä isännöitsijäksi

Capellan yrittäjällä Jyrki Harjulla on 20 vuoden kokemus Helsingin keskustan kiinteistöistä urakoitsijan näkökulmasta. LVI-insinööri on työskennellyt muun muassa suunnittelijana, projektipäällikkönä, valvojana ja hankkeiden johtoryhmien jäsenenä. Kokemusta on myös rakennusvirastosta.

Museokatu 34:ssä Harju halusi osakkaana korjata epäonnistunutta putkiremontin hankesuunnitelmaa, löysi itsensä hallituksesta ja päätyi lopulta taloyhtiön isännöitsijäksi. Linjasaneerauksessa rakennettiin kaukokylmä, sitten myytiin ullakon rakennusoikeus ja rakennettiin samassa yhteydessä uusi katto.

Tähän päälle tulivat pihakannen uusiminen ja julkisivuremontti. Kaiken tämän jälkeen Harju halusi ryhtyä päätoimiseksi isännöitsijäksi.

”Olin koko ikäni katsellut alaa urakoinnin, huollon ja palvelun puolelta. Talotekniikka on iso kokonaisuus, halusin oppia kiinteistöhallinnan myös taloyhtiön näkökulmasta. Olen kiinnostunut yhtiöjärjestyksistä, hallinnosta, byrokratiasta.”

Sopimukset on pidettävä

Sopimustekniikka alkaa olla hyvin hallussa, mutta ei Harju mikään papereita pyörittelevä byrokraatti ole, vaan nauttii ihmisten kanssa työskentelystä.

”Me ihmiset teemme virheitä, mutta me pystymme myös korjaamaan ne. Pahinta on jättää asiat tekemättä tai puolitiehen.”

Luottamus, aikataulut ja sopimusten pitäminen ovat Harjulle ”tavattoman tärkeitä asioita”. Ehkä juuri siksi hänelle on kertynyt harvinaisen pitkä lista sertifikaatteja ja toimilupia.

”Älä lupaa, jollet voi pitää lupausta. Jos aikataulu ei pidä, siitä pitää ilmoittaa. Kyllä ihmiset ymmärtävät. Jos eivät ymmärrä, toimitaan toisin.”

Capella asiantuntevaa isännöintiä kasvokkain Jyrki Harju

Jyrki Harju

  • s. 1979

  • Capellan kiinteistöjohtaja ja -konsultti

  • LVI-insinööri ja -suunnittelija, 1- ja A-luokka (sairaalat, teollisuus, energiantuotanto)

  • LVI-insinöörin voimalaluvat, strategiset laitokset

  • Kaukolämpö: A-luokka, myös voimalaitokset

  • Maakaasu: A-luokka

  • Kylmäaineet: Y3V-luokka (laajin)

  • Oikeus toimia suojelluissa kohteissa (sr-1)

Capella Helsingin keskustan isännöintitoimisto Jyrki Harju

Ota yhteyttä

Palvelemme Helsingin keskustassa ja saavumme paikalle tarvittaessa hyvin nopeasti. Yhteystietomme löydät täältä ›

”Jyrki Harju on ammattimaisin isännöitsijä, joka on hoitanut taloyhtiömme asioita.”

– hpj Vesa Harjunpää, Asunto-Osakeyhtiö Museokatu 34

Tutustu asumiseen liittyviin hyödyllisiin linkkeihin!