Kun jotain sovitaan, se myös tapahtuu

Capella isännöinti Vänrikki Stolin katu

Juuri oikeaa osaamista

Edellisen toimiston kanssa meillä taisi olla parin vuoden aikana kahdeksan isännöitsijää, mutta mitään ei saatu aikaiseksi. Capella valittiin juuri siksi, että asiat piti saada etenemään. Kun Jyrkin kanssa sovitaan, että jokin on saatava kuntoon, niin tiedämme, että se myös tapahtuu.

Kun rappukäytävä meni 2019 vesivahingon vuoksi osittain pilalle, päätimme panna koko porrasaulan kuntoon. Jyrkin remonttiporukoilla siitä tuli juuri sellainen kuin suunniteltiin. Kustannukset pysyivät kurissa, aikataulu piti ja laatu oli sitä, mitä haluttiin.

Jyrkin etu on ylivoimainen lämpö- vesi- ja ilmastointiosaaminen. Hän on asiantuntija juuri niissä asioissa, joissa taloyhtiöllä on isot riskit. Jo yksi vesivahinko osoitti, että asunnot on syytä tarkastaa ainakin silmämääräisesti kerran vuodessa. Kuntokartoituksen avulla kunnossapitoa on helppo priorisoida.

– hpj Riitta Aaltonen, Asunto-osakeyhtiö Vänrikki Stoolin katu 10 B

Remontit: porrashuone, jätekatos

Hallituksen taakka keveni

Edellistä, rakennuttajan hankkimaa isännöitsijää perusteltiin aina sillä, että hän on ollut alusta asti ja hän tuntee talon. Kun tulin 2020 hallitukseen, päätin että mitään isoa ei tehdä, ennen kuin meillä on uusi isännöitsijä. Kilpailutimme 10 suositeltua isännöitsijää, joista 3 haastateltiin perusteellisesti.

Jyrki oli aivan ylivoimainen. Työskentely hänen kanssaan on ollut vaivatonta. Ennen hallitus teki paljon isännöitsijälle kuuluvia töitä. Nykyään helpoimmat asiat on hoidettu jo kokousta seuraavana päivänä.

Huoltoyhtiö ja siivousfirma vaihtuivat, ja Capella kilpailutti myös vakuutukset, mikä toi oitis tuhansien eurojen säästöt. Nyt uskallamme suunnitella pitkän tähtäimen hankkeita, kuten kaukolämmön vaihtamista maalämpöön ja autohallipaikkojen sähköistämistä.

Pidämme keväisin ja syksyin talkoot. Edellistä isännöitsijää ei niissä näkynyt, mutta Jyrki on aina mukana, kuuntelemassa ja keskustelemassa.

– hpj Toni Jalovaara, Asunto Oy Pasilan Trio

Remontit: julkisivulaattojen saumausurakka

Capella isännöinti Pasilan Trio
Capella Helsingin keskustan isännöintitoimisto Museokatu 34

Ammattimaisin tähän mennessä

Olen ollut taloyhtiön hallituksessa 24 vuotta ja voin sanoa, että Jyrki Harju on ammattimaisin isännöitsijä, joka on hoitanut taloyhtiön asioita. Kilpailutukset sujuvat hyvin, ja kaikki tehdään asiaankuuluvien käytäntöjen ja lakien mukaan. Loppuselvitykset ja raportoinnit hoidetaan myös mallikkaasti.

Capellalla on hyvät kontaktiverkostot, ja yleensä Jyrki tuntee hankkeisiin osallistuvat urakoitsijat. Harvoin tulee mitään kalapaliikkia kenenkään kanssa.

Teen itse paljon töitä Meksikon suuntaan ja matkustelen paljon. On tärkeä, että pysyn perillä papereitakin lukemalla. Jyrkin kanssa on helppo toimia. Häneltä tulee ohjeet, ja se on siinä. Ei tarvitse kierrellä ja kaarrella.

– hpj Vesa Harjunpää, Asunto-Osakeyhtiö Museokatu 34

Remontit: pihakansi, LVIS-saneeraus (mm. kaukojäähdytys), ullakko ja katto, julkisivuremontti

Naapurikin vaihtoi Capellaan

Meillä oli isoja ongelmia kahden aikaisemman isännöitsijän kanssa ennen Capellaa – jälkimmäisen kanssa jouduttiin oikeuteenkin. Kesti kaksi vuotta, että saatiin Jyrkin kanssa yhtiön paperit ja talous tolalleen. Turhia sopimuksia ja rahareikiä oli huonon hallinnon vuoksi kertynyt vuosia.

Taloyhtiön hallinnossa hyvällä ja asianmukaisella koulutuksella on erityisen suuri merkitys. Jyrki Harju on LVI-insinööri, ja se on paras mahdollinen koulutus isännöitsijälle. Talon hallinnassa ei ole kyse oikeastaan mistään muusta kuin LVI-asioista.

Capella on juuri sopivan kokoinen toimisto meille. Se toimii kohteissa, jotka se tuntee ja haluaa oppia tuntemaan.

Kun saunatiloissa kastui naapuritalon vastainen seinä naapurin rikkoutuneen pihakannen vuoksi, Jyrki kaivoi kaupunginarkiston papereista vuodelta 1911 peräisin olevat yhteisseinävastuut, jotka osoittivat, että vastuu kuuluu naapurille. Jyrki auttoi heitä korjauksessa, ja lopulta hekin vaihtoivat isännöitsijänsä Capellaan. Tämä kuvaa hyvin Jyrkin tapa toimia ja herättää luottamusta.

– hpj Leena Riska-Campbell, Asunto Oy Jussila (Eerikinkatu 42)

Capella isännöinti Eerikinkatu